S.Boulardii - Den probiotiske gjæren som redder ferien
Tarmen, patogenene og den probiotiske gjæren
Året er 1923. Den franske mikrobiologen Henri Boulard er på gjennomreise i Sørøst-Asia og havner midt i en koleraepidemi. Han oppdager at lokalbefolkningen lager te fra skall av litchi og mangostanfrukt for å lindre den akutte diaréen forårsaket av kolera, og dette gjør ham nysgjerrig.
Oppdagelsen av verdens første probiotiske sopp
Henri bestemmer seg derfor for å studere disse fruktene nærmere og finner en gjær med helt unike egenskaper. Verdens første probiotiske gjærsopp er dermed oppdaget.
Henri Boulard kalte gjærsoppen Boulardii etter seg selv og på 1950-tallet solgte han sin forskning og sine patenter til et fransk farmasøytisk selskap, som tok forskningen videre. Siden den gang har Boulardii blitt vitenskapelig studert i mer enn 100 kliniske studier og brukes for tiden i antidiaré-medisiner i mer enn 90 land over hele verden.
Montezumas hevn
Et populært uttrykk av en mindre populær tilstand; Montezumas hevn eller reisediaré, turistdiarré. Navnet er hentet fra den aztekiske herskeren Montezuma som var kjent for sin grusomhet. Minst 100 000 nordmenn på ferietur i utlandet får ferien ødelagt av turistdiaré. Rundt 10 millioner turister rammes årlig av såkalte turistmager og nesten halvparten av dem som reiser til tropiske land.
Infisert eller mangelfullt tilberedt mat og drikke er de vanligste årsakene til turistdiaré, som kan være mer eller mindre omfattende og noe du også kan få flere ganger i løpet av reisen. Det er også forskjellig fra person til person hvor mye du blir påvirket, hvis du er uheldig, kan hele den etterlengtede ferien bli ødelagt.
Det er hovedsakelig bakteriene E. coli (ETEC), salmonella, shigella ogcampylobacter som skaper problemer, men parasitter kan også gi problemer fortarmene og da over lengre tid.
Effektiv hjelp med Saccharomyces Boulardii
Det har vist seg at nettopp gjærsoppen Saccharomyces Boulardii kan gi effektiv hjelp ved turistmage takket være sin unike evne til å binde skadelige bakterier i tarmkanalen og nøytralisere dem ved å føre ut dem via avføringen før de kan frigjøre de giftstoffene som forårsaker syptomene.
Probiotika 2.0 – LactiPlus Travel
LactiPlus Travel erprodusert av Lallemand Health Solutions, et av verdens ledende selskaper innen framstilling,forskning og utvikling av probiotika.
Produktet inneholder en gunstig kombinasjon av både melkesyre og bifidobakterier og Saccharomyces Boulardii, som gir et produkt med bredere egenskaper enn melkesyrebakterier og gjær hver for seg.
Den lille, store forskjellen
Det er forskjell på gjær og gjær, og det er ikke alltid like lett å vite hva som er hva. Vår vanlige bake- og ølgjær heter Saccharomyces cerevisiae. Den probiotiske gjæren som ble oppdaget i det 20. århundre i Sørøst-Asia kalles Saccharomyces cerevisiaeboulardii.
God tur!
Styrk barnets immunsystem, gode bakterier og vitamin D
Hør Stine Åsell (Produktsjef LactiPlus) og Suzanne Axell (Journalist & Programleder) når de snakker om VAB, barnets immunforsvar, gode bakterier og D-vitamin
Oppblåst og gassfylt mage? Slik får du tilbake balansen i tarmfloraen
Hør Stine Åsell (Produktsjef LactiPlus) og Suzanne Axell (Journalist & Programleder) mens de diskuterer et av de vanligste problemene i Sverige, nemlig en god og balansert tarmflora.
Bakterier, Tarmflora, Magehelse
Hør på Stine Åsell (Produktsjef LactiPlus) og Suzanne Axell (Journalist & Programleder) når de snakker om tarmfloraen og viktigheten av de gode bakteriene for magehelsen vår
Sensitiv tarm, IBS, oppblåsthet, gass
Hør Stine Åsell (Produktsjef LactiPlus) og Suzanne Axell (Journalist & Programleder) når de snakker om IBS og Sensitive Bowel.
S.Boulardii - Den probiotiske gjæren som redder ferien
Året er 1923. Den franske mikrobiologen Henri Boulard er på gjennomreise i Sørøst-Asia og havner midt i en koleraepidemi. Han oppdager at lokalbefolkningen lager te fra skall av litchi og mangostanfrukt for å lindre den akutte diaréen forårsaket av kolera, og dette gjør ham nysgjerrig.
Hvorfor er melkesyrebakterier så viktige for oss?
Dårlig kosthold og en stressende livsstil utsetter tarmfloraen for store utfordringer. Det er nå kjent at artsrikdommen og bakterieinnholdet i tarmfloraen påvirkes av hvordan vi lever og hva vi spiser, og at jo større artsrikdom i tarmfloraen, desto bedre er vår motstandsdyktighet mot sykdom og ubalanse.
De lille barnets viktige tarmflora
Tarmfloraen etableres og utvikler seg gradvis i ulike stadier i løpet av de første 1000 dagene. Mangfoldet og sammensetningen av spedbarnets tarmflora påvirkes av flere faktorer...
Karakterisering viser de spesielle egenskapene til bakteriestammene.
Det finnes mange forskjellige stammer av for eksempel Lactobacillus acidophilus, men de har ikke alle de samme egenskapene, men påvirker på forskjellige måter
Garantert overlevelse og patenterte beskyttelsesteknologier
Egenskapene og aktiviteten til melkesyrebakterier avhenger av deres levedyktighet i vertens mage-tarmkanal hvor de først og fremst virker.
Våre produsenter
I 1934 ble Institut Rosell grunnlagt av mikrobiologen Dr. José Maria Rosell og Dr. Edouard Brochu og står i dag som pionerer for utviklingen av probiotika i verden.
IBS – rammer nærmere én av fem nordmenn
Det er anslått at 10-20 % av befolkningen lider av IBS (irritabel tarm). IBS kalles også irritabel tarm-syndrom eller irritabel tarm.
Urolig mage
Forstyrrelser i mage-tarmkanalen – eller «urolig mage» – er dessverre et utbredt problem i dag.
Reiseselskapet som kan redde ferien.
Når du reiser er det en risiko for at magen blir urolig og ferien tilbringes på toalettet. Men med riktige forberedelser kan risikoen reduseres, eller helt elimineres
Om tarmen og mikrofloraen
Tarmen er grensen mellom utsiden og innsiden av kroppen og også kroppens viktigste område for kontakt og utveksling.
Mikroorganismer og probiotika
Ordet probiotika ble laget allerede i 1965, men kommer opprinnelig fra gresk og betyr «for livet». Verdens helseorganisasjon WHO har senere definert ordet og dets betydning...
Om melkesyrebakterier
Mikroorganismer finnes overalt på jorden og i både mennesker og dyr. I alt vann, i luften vi puster inn og i maten vi spiser.
Magebarometeret forteller hvordan svensk mage føles.
70 % oppgir at de har hatt ulike typer mageproblemer de siste 12 månedene.
Ballongmage, oppblåst og gass – vanligste mageproblemer hos svenske kvinner.
I undersøkelsen av 2 930 personer oppga to tredjedeler at de hadde daglige problemer med magen. 75 % av problemgruppen var kvinner i alderen 20 – 45 år.