Reiseselskapet som kan redde ferien.
Vi reiser til fjerne destinasjoner som aldri før. Thailand alene mottar omtrent 120 000 nordmenn per år. Men jo mer spennende og avsidesliggende reisemålene er, desto større er risikoen for at magesmerter og ferien må tilbringes på toalettet. Men med de riktige forberedelsene kan risikoen reduseres eller til og med helt elimineres.
"Turistmage" er et globalt fenomen. Så snart vi beveger oss over et kontinent, eller mellom kontinenter, beveger vi oss også mellom ulike bakteriekulturer. Det betyr forandringer og fremmede bakterier som plutselig når mage og tarm, hovedsakelig via mat og drikke. Statistikken viser tydelig at dette er et utbredt problem. I følge reisebarometeret lider nesten 50 % av alle reisende av en eller annen form for «turistmage».
En ferieuke på toalettet
Risikoen for "turistmage" varierer med reisemål og det er i hovedsak mat og drikke som er årsaken til problemene. I en tredjedel av tilfellene er det de kjente og fryktede E-colibakteriene som forstyrrer tarmfloraen. Resultatet kan bli at du må tilbringe ferien på hotelltoalettet med tilhørende magekramper og kvalme.
Den unike melkesyregjæren fra Asia
Den franske mikrobiologen Henri Boulard reiste i 1923 på en ekspedisjon til Sørøst-Asia hvor han oppdaget at innbyggerne laget te av skallet av litchi og mangostan for å lindre magebesvær. Henri klarte å identifisere og isolere en unik gjær med probiotiske egenskaper fra fruktene som han senere ga etternavnet hans, Saccharomyces Boulardii.
I årene siden oppdagelsen har S. Boulardii er vitenskapelig studert i mer enn 100 kliniske studier verden over og finnes i dag også i reiseproduktet LactiPlus TRAVEL, identisk med originalen.
Et reiseprodukt verdig navnet
LactiPlus TRAVEL er produsert av verdensledende Lallemand Health Løsninger i Canada og inneholder S. Boulardiiet godt studert bredt spekter av 4 milliarder levende melkesyrebakterier og bifidobakterier fra 3 forskjellige stammer. Med én kapsel om dagen er én pakke LactiPlus TRAVEL nok til 30 dagers reise for én person. Et bedre reisefølge kan knapt tenkes.
Styrk barnets immunsystem, gode bakterier og vitamin D
Hør Stine Åsell (Produktsjef LactiPlus) og Suzanne Axell (Journalist & Programleder) når de snakker om VAB, barnets immunforsvar, gode bakterier og D-vitamin
Oppblåst og gassfylt mage? Slik får du tilbake balansen i tarmfloraen
Hør Stine Åsell (Produktsjef LactiPlus) og Suzanne Axell (Journalist & Programleder) mens de diskuterer et av de vanligste problemene i Sverige, nemlig en god og balansert tarmflora.
Bakterier, Tarmflora, Magehelse
Hør på Stine Åsell (Produktsjef LactiPlus) og Suzanne Axell (Journalist & Programleder) når de snakker om tarmfloraen og viktigheten av de gode bakteriene for magehelsen vår
Sensitiv tarm, IBS, oppblåsthet, gass
Hør Stine Åsell (Produktsjef LactiPlus) og Suzanne Axell (Journalist & Programleder) når de snakker om IBS og Sensitive Bowel.
S.Boulardii - Den probiotiske gjæren som redder ferien
Året er 1923. Den franske mikrobiologen Henri Boulard er på gjennomreise i Sørøst-Asia og havner midt i en koleraepidemi. Han oppdager at lokalbefolkningen lager te fra skall av litchi og mangostanfrukt for å lindre den akutte diaréen forårsaket av kolera, og dette gjør ham nysgjerrig.
Hvorfor er melkesyrebakterier så viktige for oss?
Dårlig kosthold og en stressende livsstil utsetter tarmfloraen for store utfordringer. Det er nå kjent at artsrikdommen og bakterieinnholdet i tarmfloraen påvirkes av hvordan vi lever og hva vi spiser, og at jo større artsrikdom i tarmfloraen, desto bedre er vår motstandsdyktighet mot sykdom og ubalanse.
De lille barnets viktige tarmflora
Tarmfloraen etableres og utvikler seg gradvis i ulike stadier i løpet av de første 1000 dagene. Mangfoldet og sammensetningen av spedbarnets tarmflora påvirkes av flere faktorer...
Karakterisering viser de spesielle egenskapene til bakteriestammene.
Det finnes mange forskjellige stammer av for eksempel Lactobacillus acidophilus, men de har ikke alle de samme egenskapene, men påvirker på forskjellige måter
Garantert overlevelse og patenterte beskyttelsesteknologier
Egenskapene og aktiviteten til melkesyrebakterier avhenger av deres levedyktighet i vertens mage-tarmkanal hvor de først og fremst virker.
Våre produsenter
I 1934 ble Institut Rosell grunnlagt av mikrobiologen Dr. José Maria Rosell og Dr. Edouard Brochu og står i dag som pionerer for utviklingen av probiotika i verden.
IBS – rammer nærmere én av fem nordmenn
Det er anslått at 10-20 % av befolkningen lider av IBS (irritabel tarm). IBS kalles også irritabel tarm-syndrom eller irritabel tarm.
Urolig mage
Forstyrrelser i mage-tarmkanalen – eller «urolig mage» – er dessverre et utbredt problem i dag.
Reiseselskapet som kan redde ferien.
Når du reiser er det en risiko for at magen blir urolig og ferien tilbringes på toalettet. Men med riktige forberedelser kan risikoen reduseres, eller helt elimineres
Om tarmen og mikrofloraen
Tarmen er grensen mellom utsiden og innsiden av kroppen og også kroppens viktigste område for kontakt og utveksling.
Mikroorganismer og probiotika
Ordet probiotika ble laget allerede i 1965, men kommer opprinnelig fra gresk og betyr «for livet». Verdens helseorganisasjon WHO har senere definert ordet og dets betydning...
Om melkesyrebakterier
Mikroorganismer finnes overalt på jorden og i både mennesker og dyr. I alt vann, i luften vi puster inn og i maten vi spiser.
Magebarometeret forteller hvordan svensk mage føles.
70 % oppgir at de har hatt ulike typer mageproblemer de siste 12 månedene.
Ballongmage, oppblåst og gass – vanligste mageproblemer hos svenske kvinner.
I undersøkelsen av 2 930 personer oppga to tredjedeler at de hadde daglige problemer med magen. 75 % av problemgruppen var kvinner i alderen 20 – 45 år.