Vanlige spørsmål
Her finner du ofte stilte spørsmål og svar om LactiPlus™
Den beste tiden på døgnet å få i seg melkesyrebakterier er om morgenen når magens pH-verdi er høyere enn den er senere på dagen når vi har spist og magesyren har senket pH-verdien, noe som gjør at miljøet i magen tøffere for melkesyrebakteriene.
Siden ulike stammer av melkesyrebakterier har ulike egenskaper, er det viktig å vite at stammen er korrekt karakterisert. Dette vet du ved at stammen er navngitt med slekt, art og stammenavn. Et godt produkt med melkesyrebakterier skal alltid inneholde godt identifiserte og dokumenterte stammer, være trygt for brukeren, inneholde levende bakterier, klare lagringsforhold, holde seg levende i tarmen og tåle magesyre og gallesalter.
Melkesyrebakterier kan isoleres fra fermentert mat, grønnsaker eller fra mennesker. Disse kan ikke kolonisere tarmen vår permanent, studier viser at uavhengig av opprinnelse, kleber melkesyrebakterier seg til tarmen i kort tid, vanligvis mellom 2-20 dager.
Alle kapslene i LactiPlus-serien er laget av HPMC - hydroksypropylmetylcellulose, et vegansk alternativ til gelatin.
Melkesyrebakterier, for eksempel Lactobacillus, er en type probiotika som produserer melkesyre i tarmen. Andre eksempler på probiotika er Bifidobacterium, som produserer organiske syrer som butyrat (smørsyre) i tarmen. Det finnes også probiotisk gjær som Saccharomyces Boulardii. Til tross for at navnet melkesyrebakterier egentlig ikke er riktig, da ikke alle stammene som kalles melkesyrebakterier produserer melkesyre, tillater ikke regelverket at navnet probiotika på kan informeres på matemballasje, derfor er probiotiske produkter merket med Melkesyrebakterier.
Inntak av melkesyrebakterier (probiotika) under graviditet og amming anses som trygt for friske kvinner og også for barnet. Det har ikke vært publiserte rapporter fra kliniske studier på gravide og nyfødte om at inntak av probiotika har forårsaker negative helseeffekter.
Inntak av melkesyrebakterier (probiotika) anses som trygt for barn og kan tas med de samme forholdsregler som er for voksne.
Ja, alle kapslene i LactiPlus-produktene kan brytes fra hverandre og strøs over kald mat eller drikke, som for eksempel i yoghurten din om morgenen. Alle stammer er spesielt utvalgt og har evnen til å tåle det tøffe miljøet i magen og når levende i tarmen.
Tarmfloraen har et svært komplekst økosystem og inneholder mer enn 1000 forskjellige bakteriearter. Ulike bakterier trives og fester seg til ulike deler av tarmkanalen avhengig av pH-verdi og oksygeninnhold. En enkelt stamme trives ikke i alle områder av tarmen. Derfor har et produkt med flere ulike stammer også flere egenskaper og fester seg til en større del av tarmslimhinnen enn en enkelt stamme.
Det er alltid bedre å oppbevare melkesyrebakteriene kjølig, tørt og ikke over normal romtemperatur. Du kan også med fordel oppbevare bakteriene i kjøleskapet. Melkesyrebakterier bør ikke utsettes for ekstreme temperaturer over 30°C eller sterk fuktighet over lengre tid, da dette vil påvirke deres evne til å overleve.
Melkesyrebakteriene er frysetørket og dermed inaktive for å overleve lenge i kapselen/emballasjen. I tarmen finner de imidlertid all fuktighet og næring de trenger for å gjenopprette aktiviteten.
Melkesyrebakterier har ikke vist noen bivirkninger i studier, selv i doser på hundrevis av milliarder per dag, og det anses som trygt å ta selv om noen få personer opplevde en midlertidig økning i gassdannelse i begynnelsen. Forsiktighetsprinsippet gjelder imidlertid også her, personer som nylig er operert, har blodig diaré eller har en alvorlig form for svekket immunforsvar bør kun ta melkesyrebakterier i samråd med sin lege.
Nei, egenskapene er stammespesifikke. To stammer av for eksempel Lactobacillus rhamnosus kan ha ulike egenskaper, derfor er det viktig å vite hvilken stamme som inngår i produktet og hvilken dokumentasjon den stammen har. Lactobacillus er slekten og rhamnosus er arten, men den spesifikke betegnelsen er gitt til stammen av de som oppdaget den eller av eieren av stammen. For eksempel: Lallemand Health Solutions-stamme Lactobacillus rhamnosus Rosell-11.
Takket være sammensetningen av LactiPlus med tilsetning av kalsium, hjelpes fordøyelsesenzymene til å fungere som det skal. Og når fordøyelsen fungerer, reduseres risikoen for mageplager og problemer som ballongmage, forstyrret fordøyelse, gass, rumlende mage, magekramper eller oppblåst følelse. Fordøyelsesenzymene virker i hele fordøyelsessystemet, helt fra munnhulen, via magesekken, ned til tynntarmen. Både mage og tarm kan dermed fungere bedre
Et godt spørsmål, for det er bakterier overalt! De er i luften vi puster inn, i vannet, i jorda, i maten vår og i kroppen vår. Kroppen huser et helt mikrounivers og består av 100 000 milliarder bakterier som lever på huden vår, i munn og nese, i mage-tarmkanalen og i urinveiene. Den største mengden bakterier finnes i tarmen og utgjør det som kalles tarmflora. Der lever og vokser de, og bidrar blant annet til at immunforsvaret vårt fungerer slik at vi lettere kan motstå infeksjoner. Det finnes også skadelige bakterier som Salmonella, Listeria og Clostridium difficile som forårsaker infeksjoner og noen ganger sykdom. Noen bakterier produserer også skadelige biprodukter under veksten.
Behandling med antibiotika har som mål å eliminere bakteriene som er årsaken til sykdom eller problemer, men de påvirker også de gode bakteriene våre i tarmfloraen. Effekten er at skadelige bakterier tar opp plass i tarmen, noe som kan gi ubehag og ubalanse. Det kan være smart å fylle på med melkesyrebakterier etter en antibiotikakur for å bidra til balanse og mangfold i tarmfloraen.
det har aldri blitt rapportert inn bivirkninger om bruk av høye doser med melkesyrebakterier, selv med doser på hundrevis av milliarder per dag.