Hvorfor er melkesyrebakterier så viktige for oss?
Derfor er melkesyrebakterier så viktige
Har du et mangelfullt kosthold og en stressende livsstil så utsetter du tarmfloraen for store utfordringer. Vi vet nå at artsrikdommen og bakterieinnholdet i tarmfloraen påvirkes av hvordan vi lever og hva vi spiser, og at jo større artsrikdom i tarmfloraen, desto bedre er vår motstandsdyktighet mot sykdom og ubalanse i kroppen. Et ensidig og fiberfattig kosthold og en stillesittende livsstil skaper problemer i tarmfloraen.
Antibiotika
Legemidler kan også ha en negativ effekt på tarmfloraen. Antibiotika er en vanlig årsak til at tarmflora havner i ubalanse. Antibiotika utsletter store deler av tarmfloraen og kan forstyrre sammensetningen av tarmfloraen på en måte som kan ta lang tid å gjenopprette. Graden av antibiotikas negative effekt på tarmfloraen avhenger av behandlingslengde og type antibiotika - smalspektrede antibiotika har mindre effekt på tarmfloraen enn bredspektret, og lengre behandlingstid påvirker mer enn kort behandlingstid.
Stress påvirker mangfoldet
Forskning på mus har vist at stress også kan føre til en endret tarmflora. Mus som ble stresset av å bli flyttet til ukjente bur, reagerte med et redusert mangfold av bakterier i tarmen. I andre forsøk var det mulig å se et skifte i bakteriesammensetningen fra beskyttende bakterier som laktobakterier, til betennelsesdrivende såkalte Gram-negative bakterier når musene ble utsatt for stress.
Melkesyrebakterier har mange egenskaper
Regelmessig inntak av melkesyrebakterier og bifidobakterier fra ulike stammer fremmer veksten av en sunn tarmflora og forbedrer det mikrobielle mangfoldet gjennom flere positive egenskaper.
Produksjon av antimikrobielle stoffer
Melkesyre og andre organiske syrer - gir en gunstig pH-verdi i tarmen som motvirker dårlige bakterier.
Bakteriociner- proteinholdige stoffer som hemmer veksten av patogene bakterier.
Antimikrobiellestoffer som f.eks. H2O2 (hydrogenperoksid) - som også hemmer veksten av dårlige bakterier.
Hemmer veksten av sykdomsfremkallende bakterier (patogener)
- Melkesyrebakterier konkurrerer med patogener (sykdomsfremkallende bakterier) om å feste seg til tarmceller. Jo flere gode bakterier som fester seg til tarmslimhinnen, jo færre dårlige bakterier har plass til å etablere seg i tarmen.
- Melkesyrebakterier stimulerer slimdannelse i tarmen, noe som gjør det vanskeligere for patogener å feste seg.
Modulering av immunsystemet
- Melkesyrebakterier har en regulerende effekt på immuncellene våre
- Bryter ned toxiner, laktose m.m.
- Støtter din tarmflora.
Sammendrag
Melkesyrebakterier koloniserer ikke lenge i tarmen, men fungerer som en støtte for vår egen, etablerte tarmflora i løpet av den korte tiden de lever i tarmen (ca. 2–20 dager).
Derfor er det gunstig å ha et regelmessig inntak av både melkesyre og bifidobakterier.
Styrk barnets immunsystem, gode bakterier og vitamin D
Hør Stine Åsell (Produktsjef LactiPlus) og Suzanne Axell (Journalist & Programleder) når de snakker om VAB, barnets immunforsvar, gode bakterier og D-vitamin
Oppblåst og gassfylt mage? Slik får du tilbake balansen i tarmfloraen
Hør Stine Åsell (Produktsjef LactiPlus) og Suzanne Axell (Journalist & Programleder) mens de diskuterer et av de vanligste problemene i Sverige, nemlig en god og balansert tarmflora.
Bakterier, Tarmflora, Magehelse
Hør på Stine Åsell (Produktsjef LactiPlus) og Suzanne Axell (Journalist & Programleder) når de snakker om tarmfloraen og viktigheten av de gode bakteriene for magehelsen vår
Sensitiv tarm, IBS, oppblåsthet, gass
Hør Stine Åsell (Produktsjef LactiPlus) og Suzanne Axell (Journalist & Programleder) når de snakker om IBS og Sensitive Bowel.
S.Boulardii - Den probiotiske gjæren som redder ferien
Året er 1923. Den franske mikrobiologen Henri Boulard er på gjennomreise i Sørøst-Asia og havner midt i en koleraepidemi. Han oppdager at lokalbefolkningen lager te fra skall av litchi og mangostanfrukt for å lindre den akutte diaréen forårsaket av kolera, og dette gjør ham nysgjerrig.
Hvorfor er melkesyrebakterier så viktige for oss?
Dårlig kosthold og en stressende livsstil utsetter tarmfloraen for store utfordringer. Det er nå kjent at artsrikdommen og bakterieinnholdet i tarmfloraen påvirkes av hvordan vi lever og hva vi spiser, og at jo større artsrikdom i tarmfloraen, desto bedre er vår motstandsdyktighet mot sykdom og ubalanse.
De lille barnets viktige tarmflora
Tarmfloraen etableres og utvikler seg gradvis i ulike stadier i løpet av de første 1000 dagene. Mangfoldet og sammensetningen av spedbarnets tarmflora påvirkes av flere faktorer...
Karakterisering viser de spesielle egenskapene til bakteriestammene.
Det finnes mange forskjellige stammer av for eksempel Lactobacillus acidophilus, men de har ikke alle de samme egenskapene, men påvirker på forskjellige måter
Garantert overlevelse og patenterte beskyttelsesteknologier
Egenskapene og aktiviteten til melkesyrebakterier avhenger av deres levedyktighet i vertens mage-tarmkanal hvor de først og fremst virker.
Våre produsenter
I 1934 ble Institut Rosell grunnlagt av mikrobiologen Dr. José Maria Rosell og Dr. Edouard Brochu og står i dag som pionerer for utviklingen av probiotika i verden.
IBS – rammer nærmere én av fem nordmenn
Det er anslått at 10-20 % av befolkningen lider av IBS (irritabel tarm). IBS kalles også irritabel tarm-syndrom eller irritabel tarm.
Urolig mage
Forstyrrelser i mage-tarmkanalen – eller «urolig mage» – er dessverre et utbredt problem i dag.
Reiseselskapet som kan redde ferien.
Når du reiser er det en risiko for at magen blir urolig og ferien tilbringes på toalettet. Men med riktige forberedelser kan risikoen reduseres, eller helt elimineres
Om tarmen og mikrofloraen
Tarmen er grensen mellom utsiden og innsiden av kroppen og også kroppens viktigste område for kontakt og utveksling.
Mikroorganismer og probiotika
Ordet probiotika ble laget allerede i 1965, men kommer opprinnelig fra gresk og betyr «for livet». Verdens helseorganisasjon WHO har senere definert ordet og dets betydning...
Om melkesyrebakterier
Mikroorganismer finnes overalt på jorden og i både mennesker og dyr. I alt vann, i luften vi puster inn og i maten vi spiser.
Magebarometeret forteller hvordan svensk mage føles.
70 % oppgir at de har hatt ulike typer mageproblemer de siste 12 månedene.
Ballongmage, oppblåst og gass – vanligste mageproblemer hos svenske kvinner.
I undersøkelsen av 2 930 personer oppga to tredjedeler at de hadde daglige problemer med magen. 75 % av problemgruppen var kvinner i alderen 20 – 45 år.