Ballongmage, oppblåst og gass – vanligste mageproblemer hos svenske kvinner.

En urolig mage som ikke virker påvirker livskvaliteten vår. Helsesiden doktorn.com har kartlagt nærmere 3000 personers mageproblemer og undersøkelsen viser at det er ufarlige, men likevel hemmende ubehag som dominerer.  

Det har lenge vært kjent at litt over en million svensker og 15-20% av alle nordmenn har problemer med daglige mageproblemer og urolig mage.  Det vil si: Rundt en femtedel av alle nordmenn sliter med forstoppelse, magesmerter, løs mage eller luftproblemer. I tillegg til den ubehagelige følelsen, begrenser det også sosiale aktiviteter og for noen kan det være så plagsomt at man ikke en gang vil på jobb på grunn av urolig mage.

To tredjedeler har daglige mageproblem

I den svenske undersøkelsen av 2 930 personer oppga så mange som to tredjedeler at de hadde daglige problemer med magen. 75 % av problemgruppen var kvinner i alderen 20 – 45 år.

Ballongmage, oppblåst, luft i magen

Det er ikke dramatiske plager som dominerer, men snarere problemer som skaper en følelse av ubehag. 3 av 4 oppga at det hovedsakelig er ballongmage, gass og følelse av oppblåst mage de plages av. Du kan føle at det er viktig å nesten alltid være i nærheten av et toalett, eller at klærne ikke sitter som de bruker og det sosiale livet blir begrenset.​​

Viktig å hjelpe fordøyelsen

For å unngå ballongmage er det viktig å holde systemet i balanse. Et viktig tiltak er å få fordøyelsesenzymene til å fungere som de skal, da disse bidrar til å bryte ned maten og gjøre passasjen så jevn som mulig. Fordøyelsesenzymer produseres i kjertler forskjellige steder i fordøyelsessystemet. Kjertlene finnes i munnen, mageslimhinnen og tynntarmen. Kalsium er et mineral som bidrar til normal funksjon av fordøyelsesenzymer, melkesyre og bifidobakterier bryter ned maten vi spiser og hjelper også med fordøyelsen. Derfor er LactiPlus MAGE nøye sammensatt med en kombinasjon av både kalsium og levende melkesyre- og bifidobakterier.

Forskjellige bakterier til forskjellige områder

Forskjellige bakteriestammer og slekter har tilpasset seg til de spesifikke forholdene og næringsstoffene tilgjengelig i hvert område av tarmen. Disse bakteriene spiller en viktig rolle i fordøyelsesprosessen og bidrar til å opprettholde tarmhelsen. Et bredt spekter av levende melkesyrebakterier og bifidobakterier er derfor viktig. LactiPlus MAGE inneholder derfor en kombinasjon av ulike stammer og slekter, kombinert med kalsium som bidrar til riktig funksjon av fordøyelsesenzymene.  

Lär dig mer om magen

S.Boulardii - Den probiotiske gjæren som redder ferien

Året er 1923. Den franske mikrobiologen Henri Boulard er på gjennomreise i Sørøst-Asia og havner midt i en koleraepidemi. Han oppdager at lokalbefolkningen lager te fra skall av litchi og mangostanfrukt for å lindre den akutte diaréen forårsaket av kolera, og dette gjør ham nysgjerrig.

Lär dig mer om magen

Hvorfor er melkesyrebakterier så viktige for oss?

Dårlig kosthold og en stressende livsstil utsetter tarmfloraen for store utfordringer. Det er nå kjent at artsrikdommen og bakterieinnholdet i tarmfloraen påvirkes av hvordan vi lever og hva vi spiser, og at jo større artsrikdom i tarmfloraen, desto bedre er vår motstandsdyktighet mot sykdom og ubalanse.

Lär dig mer om magen

De lille barnets viktige tarmflora

Tarmfloraen etableres og utvikler seg gradvis i ulike stadier i løpet av de første 1000 dagene. Mangfoldet og sammensetningen av spedbarnets tarmflora påvirkes av flere faktorer...

Lär dig mer om magen

Karakterisering viser de spesielle egenskapene til bakteriestammene.

Det finnes mange forskjellige stammer av for eksempel Lactobacillus acidophilus, men de har ikke alle de samme egenskapene, men påvirker på forskjellige måter

Lär dig mer om magen

Garantert overlevelse og patenterte beskyttelsesteknologier

Egenskapene og aktiviteten til melkesyrebakterier avhenger av deres levedyktighet i vertens mage-tarmkanal hvor de først og fremst virker.

Lär dig mer om magen

Våre produsenter

I 1934 ble Institut Rosell grunnlagt av mikrobiologen Dr. José Maria Rosell og Dr. Edouard Brochu og står i dag som pionerer for utviklingen av probiotika i verden.

Lär dig mer om magen

IBS – rammer nærmere én av fem nordmenn

Det er anslått at 10-20 % av befolkningen lider av IBS (irritabel tarm). IBS kalles også irritabel tarm-syndrom eller irritabel tarm.

Lär dig mer om magen

Urolig mage

Forstyrrelser i mage-tarmkanalen – eller «urolig mage» – er dessverre et utbredt problem i dag.

Lär dig mer om magen

Reiseselskapet som kan redde ferien.

Når du reiser er det en risiko for at magen blir urolig og ferien tilbringes på toalettet. Men med riktige forberedelser kan risikoen reduseres, eller helt elimineres

Lär dig mer om magen

Om tarmen og mikrofloraen

Tarmen er grensen mellom utsiden og innsiden av kroppen og også kroppens viktigste område for kontakt og utveksling.

Lär dig mer om magen

Mikroorganismer og probiotika

Ordet probiotika ble laget allerede i 1965, men kommer opprinnelig fra gresk og betyr «for livet». Verdens helseorganisasjon WHO har senere definert ordet og dets betydning...

Lär dig mer om magen

Om melkesyrebakterier

Mikroorganismer finnes overalt på jorden og i både mennesker og dyr. I alt vann, i luften vi puster inn og i maten vi spiser.

Lär dig mer om magen

Magebarometeret forteller hvordan svensk mage føles.

70 % oppgir at de har hatt ulike typer mageproblemer de siste 12 månedene.

Lär dig mer om magen

Ballongmage, oppblåst og gass – vanligste mageproblemer hos svenske kvinner.

I undersøkelsen av 2 930 personer oppga to tredjedeler at de hadde daglige problemer med magen. 75 % av problemgruppen var kvinner i alderen 20 – 45 år.